Buurtbus Elburg-Oldebroek

U bent hier: » startpunt website » busregels

 

 

Lijn 514

 

Busregels bij gebruik van de Buurtbus lijn 514

die rijdt van Wezep station naar 't Harde station en vice versa.


Verloren voorwerpen

U kunt er op twee manieren mee te maken krijgen. Als vinder of als verliezer. Als vinder helpt u de verliezer het best door uw vondst af te geven aan de chauffeur. Als verliezer vergroot u de kans op een gelukkig weerzien door contact (telefonisch of via e-mail) op te nemen met een van de elders genoemde bestuursleden.

Wat niet mag

In hoofdstuk 6 van het Besluit behorende bij de Wet Personenvervoer staan enkele artikelen die betrekking hebben op het reizen met de bus. Wat allemaal wel en niet mag, dat u een geldig plaatsbewijs moet hebben, enz. Het is o.a. niet toegestaan te roken, patat te eten, te spuwen, muziek te maken, radio's of cassetterecorders te laten spelen , de bus onklaar te maken of buiten noodzaak te besturen.

Kinderen

Kinderen van 4 t/m 11 jaar vallen onder het gereduceerde tarief. Tot vier jaar hebben ze gratis openbaar vervoer. Maar u moet er dan wel bij zijn.

Dieren

Huisdieren in tas of mandje, dat op schoot wordt gehouden, hebben geen kaartje nodig. De geleidehond van een blinde evenmin. Andere zich keurig gedragende, aangelijnde en zich niet op een zitplaats nestelende honden mogen mee tegen gereduceerd tarief. De chauffeur beslist over de toelating van uw levende have.

Bagage

Allerhande kleingoed mag u gratis meenemen. Dat geldt ook voor een boodschappen-wagentje. Groter goed, zoals ski's, reiswagens, autopeds, vouwfietsen in een hoes, mogen alleen mee als de chauffeur vindt dat tijdens de rit geen plaatsgebrek zal ontstaan. Die bagage kost u een extra kaartje.

Plaatskaarten

Alle plaatsbewijzen, behalve de reçu's voor de ritten, zijn strikt persoonlijk. Er kunnen geen duplicaten worden verstrekt. Strippenkaarten en sterabonnementen zijn niet geldig op de buurtbus. Wel zijn geldig de OV-jaarkaart, studenten OV-jaarkaart en de Bedrijven OV-jaarkaart.

Op zater-, zon- en feestdagen (zoals Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en de beide Kerstdagen) wordt door de buurtbus geen dienst gereden.
Op Sinterklaasavond (5 december), Kerstavond (24 december) en oudjaarsdag (31 december) rijdt de buurtbus tot 17.00 uur.

Zo gaat het beter

Wanneer u tijdig bij de halte komt, uw arm opsteekt om uw bus te laten stoppen, kaart of gepast geld gereed hebt, op tijd de bus uitstapt, dan doet u alles wat in uw vermogen ligt om de reis vlot te laten verlopen. Onze chauffeurs nemen de rest voor hun rekening.
Dank voor uw hulp.

:. Contact    .:.  Chauffeurs   .:.  Sitemap  .:
:.  Gevonden & Verloren   .:.  Gebruiksregels   .:.  Medewerkers (inlog)   .:

Woensdag, 19 Juni 2024  -  © Buurtbusvereniging Elburg - Oldebroek   2007 - 2024
Ontwerp & Technische realisatie en hosting door HeRiAn® Internetdiensten NijkerkOntwerp en onderhoud door HeRiAn® internetdiensten Nijkerk.
Toegankelijke en betaalbare website nodig? Kijk eens bij HeRiAn® internetdiensten te Nijkerk.
Voor o.a. webdesign, hosting, domeinnaamregistratie en merkrecht. Ook voor Particulier, MKB en Overheid
http://www.herian.info